Napjaink legnépszerûbb internet marketing eleme a közösségi média2011-03-13 / 20:48:55 #

Az online marketing rendszerének legdinamikusabb eleme jelen pillanatban a közösségi média, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Ha aktív vagy, naprakész és érdekes tartalommal töltöd fel blogod, tweetjeid vagy profilod a Facebookon, a népszerűséged hihetetlen módon megugrik majd. A Twitteren követőket szerezni egyszerű, de fontos a kitartás és az aktivitás. Bár egyszerű lenne a cégek számára csak a termékeiket népszerűsíteni, ez mégsem bizonyul elégnek. Meghatározó ugyanis az ügyféllel való kapcsolattartás. Ugyanez a helyzet magánszemélyeknél. Ha követőidet inspiráló, érdekes tartalommal tartod mozgásban -írásban- a gépezet beindul.


Tehát a közösségi médiára mindenképpen érdemes nagy figyelmet fordítani, de nem szabad elfelejteni az online marketing többi elemeit (keresőoptimalizálás, webfejlesztés, weboldal karbantartás, linképítés…stb.) sem, hiszen ez a rendszer olyan, mint a piramis. Egy biztos alapot kell építenünk, ehhez kitartás és türelem szükséges, melyről aztán a csúcsra jutni csak pár lépés.