Az email marketing használatának leghatékonyabb módjai2010-11-20 / 14:03:57 #

Az email marketing az egyik legtörvényesebb online üzleti ötlet. Sokféleképpen lehet lebonyolítani email marketinget, azonban nem mindegyik helyes megoldás. Ebben a cikkben megtudhatja, melyek a legjobb email marketinges módszerek, amelyek alkalmazásával termékeit hatékonyabban árulhatja.


A vállalkozók már jó ideje tudják, hogy az internet nagyszerű hely virtuális tulajdon létrehozására. A blogok és weboldalak elképesztően jó eszközök az üzlet fellendítéséhez. Mégis szükséges még valami: egy lista.

Egy email marketinges lista nagyon sokat ér. Igazából a legértékesebb eszköz, amit online fel lehet építeni, az egy minőségi email marketing lista. Ennél nincs jobb törvényes online üzleti ötlet. Amikor csak szeretne, megoszthat emailben bármilyen információt a listán szereplő emberekkel, tehát emberek ezreivel léphet kapcsolatba egyetlen kattintásra. Ami ezt a listát igazán értékessé teszi, az az a tény, hogy a listán szereplő emberek beleegyeztek, hogy információkat kaphatnak Öntől. Tehát a sikeres email marketinghez minél nagyobb listára van szükség.


Íme néhány ötlet, mely segítségül szolgálhat:


1. Felépítheti a listáját egyszerűen, ha a weboldal- és a blog marketing előnyeit kihasználva hírleves feliratkozásokra hívja fel látogatói figyelmét.


2. Egy másik, gyorsabb módja a társregisztrációk igénybe vétele:

A nagy forgalmú weblapok (portálok, játékoldalak, letöltési helyek) lehetővé teszik, hogy regisztrációs felületükön megjelenjenek “társbérlők” is. A látogatók a regisztrációs kérdőív kitöltésén túljutva általában meglehetősen könnyen döntenek egy további regisztrációs négyzet kipipálása mellett. A regisztrációs doboz, a hozzá tartozó logó és egy rövid mondatnyi magyarázat gyakran megdöbbentően olcsó és hatékony módja az értékes nevek (potenciális olvasók, vásárlók) megszerzésének.


3. Még több kapcsolatra tehet szert, ha a weboldalára látogatóknak regisztrálniuk kell a termékek megrendeléséhez. Üzletének ekkor nagyon fontos eszközévé válhat az autoresponder (automata levélküldő rendszer).


Ezzel a levélküldő rendszerrel lehetősége nyílik félkész üzenetek megírására hetekre, hónapokra vagy évekre előre. Ezekkel a típusú üzenetekkel egyszerűen küldhet hasznos információkat, lényegében az egész online üzletét automatizálni tudja úgy, hogy az ügyfelek igényeit azonnal és professzionális módon szolgálja ki.

Most már látja miért olyan nagyszerű ez a törvényes internetes üzleti ötlet az email marketing.