Minõségi és hatékony webdesign2010-12-08 / 21:01:49 #

A könnyű kezelhetőség és a weblapon található tartalmi információk mellett az egyik legfontosabb szempont a honlap megjelenése. Mivel az emberek vizuálisak, a tartalom és a meggyőző szövegek mellett elengedhetetlen a hatásos és hatékony webdesign, hiszen az átgondolt weboldal tervezés óriási előnyt képes biztosítani napjaink kiélezett gazdasági versenyében.

Az internetezők több, mint 25%-a a “gyenge vizuális megjelenés” miatt távozik egy adott oldalról – tudhattuk meg egy nemrégiben nyilvánosságra hozott szavazás eredményeként. Három évvel ezelőtt, egy hasonló szavazásnál a web felhasználóknak még csak 6,6%-a hagyta el az adott oldalt a “gyenge vizuális megjelenés” miatt, tehát az igény a jó web designra 267%-os növekedést mutatott 2007 óta.

Az igény a minőségi web designra egyre jobban nő, ahogy egyre több internet felhasználó érti meg, hogy egy jól designolt weboldal sokkal több látogatottságot hoz és jobban használható. A jó webdesign az egyszerűségre törekszik amellett, hogy hasznos és értékes tartalmat közvetít, mivel manapság az web felhasználói inkább információ szerzésre és konkrét feladatok elérésére használják úgy, hogy lehetőleg olyan rövid időn belül és olyan minimális kattintással érjék el céljaikat, ahogy csak lehet. Napjaink rohanó világában ezek a legfontosabb tényezők, amelyek maradandó benyomást keltenek a weben. Az online megjelenés a kis-, közép-, ill. a nagyvállalkozások számára is különös fontossággal bír, hiszen az internet mára a legfontosabb médiummá lépett elő.

A megjelenésnek és a funkcionalitásnak egyszerre, egymást erősítve kell kiemelkedőt nyújtania. Erre az egyensúlyra nem könnyű rátalálni. A flash technológia megjelenésével újszerű, dinamikusabb weboldalakat készíthetünk, ám figyelembe kell venni, hogy a gondosan megtervezett oldalakat később sikeresen menedzselhetővé tudjuk majd alakítani a különböző online marketing eszközökkel. Ezért tudni kell a legkevesebb veszteséggel járó, legkifinomultabb kompromisszumokat megkötni a tervezési munka során.