Egyedi Facebook oldal2010-12-08 / 20:51:54 #

Ha már van Facebook rajongói oldalunk, miért ne hozzuk ki belőle a maximumot? Ha nincs, akkor itt az ideje, hogy legyen!

Ahhoz, hogy úgynevezett rajongói oldalt tudjuk létrehozni a Facebook-on rendelkeznünk kell egy felhasználói fiókkal. Ha még nincs ilyenünk, akkor ez legyen az első lépés és regisztráljunk!Ha ezen túl vagyunk, akkor már csak pár kattintás és elkészíthetjük saját rajongói oldalunkat a Facebookon! Érdemes a vállalkozásunkra, szolgáltatásunkra jellemző kategóriában létrehozni az oldalt, ezen később nem módosíthatunk.


 

Nagyon fontos, hogy a Facebook rajongói oldalunk nevét később nem lehetséges megváltoztatni, csak törölni! Igazából ez akkor jelenthet nagyobb problémát ha már több ezer rajongónk van, mert őket elveszítjük! Érdemes jól átgondolni és figyelni!

Töltsünk ki minden adatot, ne sajnáljuk a karaktereket! Ha gondoljuk a Facebookon létre hozott oldalunkat összeköthetjük a Twitter oldalunkkal is! Így amit a Facebookra írunk, megjelenik a Twitteren, természetesen meghatározhatjuk mit osztunk meg…


Hogyan lehet regisztrálni a megújult Twitter-re? Mi az a Twitter?


Ha elértük a 25 rajongót akkor ITT meghatározhatunk egyedi URL-t is az oldalunknak. Így könnyebben kommunikálhatjuk, nem kell hosszú és az átlagos felhasználó számára értelmetlen címet megadnunk.

Mennyivel egyszerűbb, jobb, szebb ha például ilyen a Facebook oldalunk címe: http://facebook.com/sensce

Egyedi megjelenésű oldalt a Facebook rajongói oldalunkon a Statikus FBML alkalmazás (Static FBML) telepítésével és html programozási ismeretekkel lehet létrehozni. Egy oldalhoz több Statikus FBML alkalmazást is hozzá adhatunk! 2010 közepén változott az egyedi oldal mérete a Facebookon, 740px-ről 520px-re csökkent.


Néhány példa az egyedi Facebook oldalra:


Szeretne egyedi Facebook rajongói oldalt? IDE kattintva bővebb információhoz juthat!

A közösségi marketingnek egyre nagyobb szerep jut, napról napra többen használják Magyarországon a Twitter-t és kicsit lassabb tempóban, de növekszik a FourSquare használók száma is. A Facebook-on már több mint 2 millió magyar regisztrált felhasználó van!