Mini weboldalak - Tudj meg róluk mindent!2011-11-11 / 16:50:03 #web, optimalozálás

Weboldalak: Vatera, Iwiw, Facebook, Google, Expressz... Ezek a legismertebb hagyományos honlapok hazánkban, mindenki tudja mik ezek. De nem ezek a legizgalmasabb weblapok az interneten!

A legérdekesebb és legdinamikusabb weblapok a mini-oldalak (mini sites)!

Mi az a mini weboldal, és mitől olyan különlegesek? Egy rövid összefoglalóval bemutatjuk!

 

A mini oldalaknak 3 különleges jellemzőjük van, melyek megkülönböztetik őket a többi oldaltól. Ezek:

 

1. A mini oldalaknak csak egy fő oldaluk van.  Így van! Csak egy oldal. Amikor ellátogatsz egy mini weboldalra, a lap, melyre érkezel az egész oldal. Így már érheted, miért hívják őket "mini" oldalaknak. Ez a főoldal minden esetben a weblap elsődleges üzenetét közvetíti.


2. Ezek a speciális oldalak csak egy dolgot képviselnek. Igen, csak egyetlen okból jöttek létre! Emiatt az oldalra látogatok tisztán fókuszálhatnak a megjelenő tartalomra, más nem terelheti el a figyelmüket a fő mondanivalóról. Ez általában az eladás. Míg más hagyományos weboldalakat több cél vezérel, a minisiteoknak csak egyetlen egy van - ettől válnak olyan erőssé!


3. Általában nincsenek navigációs linkek a fő oldalról. Ez azt jelenti, hogy amikor a főoldalra érkezel, vagy elolvasod a tartalmat, vagy kilépsz. A hagyományos oldalakkal szemben ezek a mini oldalak nem hagynak választási lehetőséget az kíváncsi látogatónak. Ez maradásra bír és elolvasásra késztet.


Ez a 3 különleges jellemzőjük van a mini oldalaknak. Ahogyan azt már korábban említettem, ezek a weboldalak általában el akarnak adni valamit és nagyon jó ráhatással bírnak a kíváncsiskodó látogatókra. Az igazi indok, a mini oldalak mellett, hogy könnyen felépíthetőek, szerkeszthetőek, módosíthatóak - még a kezdők számára is.